Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Όταν η ΕΥΑΘ αλλάζει τα υδρόμετρα...



 ...αλλά και "τα φώτα" των καταναλωτών.

 

Προχθές, κάποιο συνεργείο της ΕΥΑΘ, χωρίς καμιά προειδοποίηση αντικατέστησε πέντε από τις μερικές δεκάδες παλαιού τύπου υδρόμετρα, στο κτίριο της επαγγελματικής μας στέγης. Θαυμάσιον των θαυμασίων αποτέλεσμα μας προέκυψε. Με την αποχώρηση των τεχνικών διακόπηκε η …παροχή νερού. Επικοινωνήσαμε αυθημερόν με τις βλάβες της ΕΥΑΘ (τηλ. 2310-213075) απ’ όπου μας δόθηκε (επί πέντε, γιατί τόσοι τηλεφωνήσαμε) η οδηγία να επισκεφθούμε τον πίνακα παροχής στο υπόγειο, να δοκιμάσουμε ρελιέ, ρουμπινέτα, βάνες κτλπ  όπερ και επράξαμε τοις κείνων ρήμασιν πειθόμενοι.
Η στοργική φωνή του τηλεφώνου των βλαβών μας καθησύχασε πως "την επόμενη κι όλας μέρα το πρωΐ η βλάβη θα είχε αποκατασταθεί". Μέχρι το βράδυ της επόμενης μέρας όμως κανείς δεν μας επισκέφθηκε. Οι ασθενείς όμως που έτυχε να προσέλθουν στα ιατρεία μας εκείνη την ημέρα έπρεπε να βρουν αλλού «τουαλέτα» ενώ κι εμείς βολευτήκαμε προσωρινά με τις τουαλέτες άλλων συναδέλφων. Τις βραδινές ώρες άλλη καθησυχαστική φωνή του τηλεφώνου των βλαβών επιβεβαίωσε ότι "η βλάβη είχε δοθεί" αλλά καλού-κακού μας έδωσε και το τηλέφωνο 2310-966840) "να πάρουμε πρωΐ -πρωΐ την επομένη προτού φύγουν τα παιδιά του συνεργείου να τους το ξαναθυμίσουμε". 

Στις 07.00 λοιπόν σήμερα  κάλεσα τον συγκεκριμένο αριθμό. Ο μαχμουρλής και δύσθυμος τύπος που μου απάντησε, με έβαλε στον πειρασμό να ρωτήσω «μήπως τον έχω ξυπνήσει κι αν έχω καλέσει το σωστό αριθμό».
«Ναι είχα πάρει το σωστό». Και «όχι δεν τον ξύπνησα» (συνέχισε να κοιμάται…). Τον άκουσα να μου λέει πως «εργολάβοι πια έχουν αναλάβει την τοποθέτηση των υδρομέτρων και πως «δεν είναι εύκολο να βρεις ποιός, τί και πού άπαξ και γίνει η τοποθέτηση». Με ξαναρώτησε «αν ανοίξαμε τις βάνες, αν είδαμε μήπως δεν είχαν βγει τα πλαστικά καπάκια που καμιά φορά τα ξεχνάνε» κ.ά. νόστιμα και διασκεδαστικά.Του είπα πως «ναι κοιτάξαμε". Όλοι. Παντού!». Πώς «όλα τέλεια. Μόνο ...που ...επί τρεις μέρες δεν έχουμε νερό!». Μου είπε πως «θα το δει».
Ως τις 10 το πρωΐ κανείς δεν είχε έλθει ακόμα. Καλέσαμε υδραυλικό για να μη σέρνεται μέχρι τη Δευτέρα η λειψυδρία. Σκουριές και βρωμιές είχαν φράξει τα καινούργια υδρόμετρα. Έλαβε ο άνθρωπος 60 Ευρώ σαν αμοιβή για τα πέντε υδρόμετρα που καθάρισε και επανασύνδεσε, έκοψε απόδειξη για τον αδέκαστο Γιάννη Στουρνάρα κι έφυγε. 
Μετά από δυο ώρες τηλεφωνεί κάποιος κύριος από τις βλάβες της ΕΥΑΘ. «Εδώ μου λένε ότι έχετε διαρροή…» μου λέει απορημένος, «δεν μου είπανε για απόφραξη…».
Του είπα πως αν είχαμε διαρροή από την Τετάρτη θα είχαμε βεβαιότατα ήδη φωνάξει την Πυροσβεστική και πως απλώς κάποιος ιδιώτης υδραυλικός έκανε τη δουλειά που προορίζονταν για το συνεργείο του. «Ε, τότε δεν χρειάζεται να έρθουμε καθόλου κι εμείς» μου είπε σαφώς θιγμένος (ή και εκνευρισμένος ίσως…).

Αγαστή σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην καταβύθιση των πάντων…



2 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνετε τέτοια εκταση στο θέμα! Αν δηλώνατε απλά και από την αρχή για απόφραξη και οχι να παραπλανάτε τους πολυάσχολους ειδικούς, με διαρροές και άλλες αοριστίες, το συνεργείο θα ειχε λύσει το πρόβλημα αμεσα! Επρεπε να εισαστε σαφείς! Το πήρατε το μάθημά σας? Καλά σας εκαναν! Και να πείτε ένα ευχαριστώ στον υδραυλικό, που σας αλλαξε 5 υδρόμετρα μόνο με 60 ευρώ! Τζάμπα! Και εχετε τώρα και 5 ολοκαίνουρια υδρόμετρα -χωρίς να τα πληρώσετε και αυτά -και γκρινιάζετε! Αχάριστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή