Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

"κάθε τρελό Π.Ε.Δ.Υ."...


                                                                Prague 2000, φωτ. Ν. Τσίγκας


Τα πρώτα επισφαλή του βήματα...


 
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, μετά τα σενάρια που είδαν το φως δημοσιότητας περί απόλυσης 1.200 γιατρών στις μονάδες του Οργανισμού στην Αθήνα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα αντιβιοτικά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω απλώς το αυτονόητο, αλλά έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν. Οι τυχόν απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι αποφάσεις δικές μου και μόνο».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι όσες απολύσεις κι αν γίνουν  «θα ειναι σωστές εφόσον έχει προηγηθεί η αξιολόγηση»
 

                                                                                                                  Nοέμβριος 2013


Μεγάλες ανατροπές στον ΕΟΠΥΥ, με απολύσεις γιατρών και καταργήσεις υπηρεσιών, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ΕΟΠΥΥ θα μετατραπεί σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας -δηλαδή δεν θα παρέχει υπηρεσίες υγείας, όπως συμβαίνει σήμερα- κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Την ίδια στιγμή, αναζητούνται οι ιατρικές ειδικότητες που θα «κοπούν» από το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Χθες, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, δέσμευση που δεν αφορά ωστόσο και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

                                                                                                                  Δεκέμβριος 2013


Μεταξύ όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι και περίπου 5.500 γιατροί που θα κληθούν εντός μιας εβδομάδος από την έναρξη του προγράμματος κινητικότητας, που θα διαρκέσει ένα μήνα, να επιλέξουν εάν θα έχουν κοινή πορεία με το «ΠΕΔΥ» ή θα ακολουθήσουν επαγγελματική διαδρομή ιδιώτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προτιμήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και εν συνεχεία να επιχειρήσουν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για να δέχονται ασφαλισμένους.

                                                                                                                     Ιανουάριος 2014


(...) Έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

                                                                                                                       Φεβρουάριος 2014





Η διοίκηση έβαλε ξαφνικά λουκέτο στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας για έναν μήνα, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος...


ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ: 
Να μας ζήσει το νεογέννητο τέρας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου