Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Απολέλυσαι της ασθενείας σου...


[...] ἰδὼν δὲ αὐτὴν ὁ Ἰησοῦς προσεφώνησεν καὶ εἶπεν 
αὐτῇ: Γύναι, ἀπολέλυσαι τῆς ἀσθενείας σου.

KATA ΛΟΥΚΑΝ ιγ΄ 10-17


 
Πιό "αναστάσιμο" μήνυμα που θα μπορούσα να στείλω στους φίλους μου και στους επισκέπτες αυτού του blog δεν θα μπορούσα να βρω από αυτήν την ελπιδοφόρα προσέγγιση -που θα δείτε παρακάτω στο video- μιας "δύσκολης" αρρώστειας: της Νόσου Parkinson.

Η Δέσποινα Καραμήτσου, που εδώ και λίγα χρόνια ζει μαζί της, μοιράζεται συχνά, στις συναντήσεις του συλλόγου Παρκινσονικών ή σε άλλα fora, τις σκέψεις της γύρω από  τους τρόπους με τους οποίους καταφέρνει να συμβιώνει με την ασθένεια που την επισκέφθηκε πολύ νωρίς (όλους μας προσμένει να μας επισκεφτεί  κάποτε  "Η"  α ρ ρ ώ σ τ  ι α με γρήγορη ή αργή εξέλιξη...).

Η Δέσποινα  λοιπόν, πότε  με τη γραφή, πότε με την ποίηση και πότε με την ζωγραφική στις ιδιωτικές της στιγμες την πολεμά με θάρρος και ξεχωριστή αξιοπρέπεια.

Το ίδιο έκανε και Μεγάλη Τρίτη  (συνέπεσε με την Παγκόσμια ημέρα Πάρκινσον). Στην αίθουσα εκδήλωσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστησε μαζί με την Καλλιόπη Παπουτσή στο  Θεατρικό-μονόπρακτο δρώμενο με τίτλο “Χωρίς Εκείνη” που συνέγραψε η ίδια. 

Δείτε το. Εκτιμήστε την αξιοπρέπεια, το σθένος, την γλύκα αυτού του πλάσματος. Είναι δίδαγμα και αποκούμπι ψυχικό.

[Μετά το 26:00, όταν η Δέσποινα παρασέρνει στο χορό τον πατέρα της  Δημήτριο Καραμήτσο αγαπημένο και σεβαστό φίλο, ομότιμο καθηγητή της Παθολογίας του Πανεπιστημίου, διακεκριμένο μέλος της ιατρικής κοινότητας που γιάτρεψε χιλιάδες ανθρώπους στην καριέρα του, ελπίζω να αντέξετε να συνεχίσετε...].
Υπάρχουν λοιπόν κι άλλοι τρόποι θεραπείας εκτός από τα φαρμακα. 
Ή ...για να το πω αλλοιώς και να μην παρεξηγηθώ:
Όση ..."ιατρική"
άλλη τόση αγάπη.
Όσο φάρμακο 
άλλη τόσην έγνοια...


ΚΑΝΕΤΕ "ΚΛΙΚ" ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


3 σχόλια: