Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σ κ ρ ά π -Ε λ λ ά δ α







Κι ας μη μιλήσουμε για θύματα

(«Επέεεεσατε θύματα αδέρφια εσείς…»)


Στο δημόσιο χώρο –Δημοκρατίαν έχομεν! –

ο καθείς καταλαμβάνει, αναρτά, εντοιχίζει, 

οικοδομεί-αποδομεί-βυσσοδομεί,

αποτοιχίζει,  ζωγραφίζει-μουτζουρώνει,

κλέβει, σαβουρώνει.

Κι ό,τι άλλο τραβά η ψυχούλα του.




Πάει λοιπόν κι ο κυρ-Γιάννης Ο Ζέβγος 
Στα χυτήρια μάλλον… 
Και μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε.


Καθόλου να μη μιλήσουμε  για θύματα. 
Αλλά να πούμε για τον αυτοκράτορα …φραπέ!




Η Σκραπ-Ελλάς 
κι η Φραπελλάς

Σε αγαστή συνύπαρξη

Έτσι,
ανέτως, ανωδύνως, ανυπερθέτως:

Φεύγει ο ένας έρχεται ο άλλος...



Σύγχρονη χαβαλέ δικαιοσύνη!


8 σχόλια:

  1. Τον Ταλαγάνη (Ζέβγος) τον δολοφόνησαν πρώην κομμουνιστές που "είδαν το φως και ανένηψαν" κατά διαταγή του Ζέρβα και σχέδιο που εκπονήθηκε από το 2ο Γραφείο της ΕΣΑ του 3ου Σ.Σ. Στιγμές αισχύνης για τον τόπο μας. Όταν την λύση εναντίον των πολιτικών αντιπάλων την δίνει το κουμπούρι. Ιδιαίτερα όταν αυτό ανήκει σ' ένα παρακράτος απείρως ισχυρότερο του κράτους. Να πάνε και να μην ξανάρθουν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκοτεινή εποχή και μαύρη...
    Ούτε κι αυτή να ξανάρθει με τα εξημμένα της "ΠΑΘΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να μας το κάνετε "λιανά";
      [το "Μάλιστα" εννοώ... Και ...φυσικά αν θέλετε.]

      Διαγραφή
  4. Ο δολοφόνος του Ζεύγου είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από το διαβητο Μπούλκες της Γιουγκοσλαβίας. Μάλιστα προηγουμένως ο Ζεύγος είχε δημοσιεύσει μετριοπαθές άρθρο στον Ριζοσπάστη. Η δολοφονία του δεν εξιχνιάστηκε ως προς τον ηθικό αυτουργό αν υπήρξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μάρκος Βαφειάδης γράφει ότι τον πλησίασε μια αντάρτισσα η Φωφώ και του πρότεινε να σκοτώσουν ως προβοκάτσια κάποιο προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ. Πχ είπε τον Παρτσαλίδη. Λίγο αργότερα δολοφονήθηκε ο Ζεύγος. Λέτε να ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να 'μαι ειλικρινής δεν "ανέβασα" αυτές τις φωτό- τόσο για να αναψηλαφήσω οτιδήποτε σχετικό με την μυστήρια δολοφονία του Ζέβγου-Ταλαγάνη. Ωστόσο ο φονιάς του ο κρεοπώλης Ζάχος από τις Σέρρες μοιάζει να ήταν ψυχικά διαταραγμένο άτομο. Κομμουνιστής ανανηψας μετα το κολαστήριο του Μπουλκες-ομολόγησε ότι "ήθελε να φάει κομμουνιστές και τους Τούρκους κυρίως γιατί "οι κομμουνιστές είχαν εκπορνεύσει τη σύζυγό του" η οποία τον εγκατέλειψε και μετά βρέθηκε-φυγαδεύθηκε στην Αργεντινή και επειτα ετελευτησε μαλλον στο ...άσυλο της Λέρου. Τον χρησιμοποίησαν μάλλον αποκλειεται να ενήργησε μόνος του.

    Η αναρτηση ανέβηκε επειδή [ ΝΑΙ !! ] με ενόχλησε το ότι σε μια δημόσια πλατεία της πόλης, ολοκαίνουργια και με συγκεκριμενο σχεδιασμό, μπαίνει καταμεσής του δρόμου μια αναθηματική πλάκα με καθαρά κομματική ταυτότητα και πάντως όχι διαπνεόμενη από τον αέρα της "συμφιλίωσης".
    Η αφαίρεση της [από ποιoύς άραγε;] και η εικονα με τους φραπέδες ήταν καλη ευκαιρία για να αντιληφθούμε πως τα πράγματα στην Ελάδα ποτε δεν είναι σοβαρά...

    Συνυπάρχει λοιπόν πλάι σε κάθε κοινωνικό θεσμό και η δημοκρατία του φραπέ. Την οποία έχουμε εμπεδώσει εξαιρετικά όλοι...

    [Κι αυτό δεν είναι πάντοτε για κακό!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική ανάρτησή σου, Δάσκαλέ μου! Με στεναχωρεί όμως το γεγονός πως για έναν τόσο αυτονόητο προβληματισμό, πρέπει τώρα να κάνεις επεξηγήσεις, παρεμβάσεις ακόμα και να απολογηθείς (όπως π.χ. με αυτό το "ΝΑΙ! με ενόχλησε"). Δεν σε καταλαβαίνουν και δεν θα σε καταλάβουν πολλοί, μην περιμένεις κάτι παραπάνω...
    Εμένα προσωπικά με ενοχλεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτή η πινακίδα για τον Ζεύγο. Πάντως, πιο εύστοχο λογοπαίγνιο από το "Η Σκραπ-Ελλάς κι η Φραπελλάς Σε αγαστή συνύπαρξη" δεν θα μπορούσα να φανταστώ! (και κανείς άλλος εδώ μέσα, νομίζω!). Εύγε!
    [όποιος θέλει να μάθει ποιος είμαι, μην διστάσεις να του το "αποκαλύψεις, παρακαλώ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή