Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αλφαδιασμένος...


...με τις γραμμές των οριζόντων!


Φτερωτοί έρωτες από το Αρχαιολογ. Μουσείο Ηρακλείου [φωτ.Ν.Τ.]

[...] εκεί ψηλά που οριζοντιωθήκαμε με τις γραμμές των οριζόντων-με τις γραμμές του ορίζοντα- και αισθανθήκαμε στο σώμα μας τα "τζι" που οι πιλότοι αισθάνονται κάθε φορά που αναλαβάνουν αυτό  το καθήκον φτάσαμε και σε βαθμούς αρκετά υψηλούς [...].

Ο Πρωθυπουργός της έρπουσας χώρας μετά την πτήση  του 
(με ένα F-16  που έφερε την -προσωρινή μάλλον- ονομασία Alexis Tsipras)
 από την 337 Πτέρυγα Μάχης  πάνω απο το Αιγαίο. 


Δεν ξέρω αν θυμάται ο κύριος Πρωθυπουργός -αλλά φοβάμαι ότι δεν τόχει καν υπόψη του- πως το ποίημα του μακαρίτη του Καββαδία, που τού 'ρθε στο νου, φέρει τον τίτλο "Ιδανικός κι ανάξιος εραστής". Αυτό το λοιπόν αναφέρεται σε κάποιον που δεν οριζοντιώνεται (sic) με τον ορίζοντα [ξαπλαδούρα, τ' ανάσκελα νά φανταστώ;] μα (τουλάχιστον) επόθησε κάποτε να σ κ ί σ ε ι  "τις θολές γραμμές των οριζόντων" και να πάει πέρα μακρια φεύγοντας... Κι ακόμα πως ένα απολύτως συγκλονιστικό  τετράστιχο, από το ίδιο ποίημα, λέει το παρακάτω:

 Θα πάψω πια για μακρινά ταξίδια να μιλώ,
οι φίλοι θα νομίζουνε πως τα `χω πια ξεχάσει,
κι η μάνα μου χαρούμενη θα λέει σ’ όποιον ρωτά:
"Ήταν μια λόξα νεανική, μα τώρα έχει περάσει".


Ταμάμ που λένε κι οι γειτόνοι...





2 σχόλια:

  1. Και μιας και οι Τούρκοι αρέσκονται στις θολές γραμμές, κατελήφθησαν από ιερή μανία για την "αποκοτιά" του γκιαούρη να αμφισβητήσει έργω τις (με το νου τους) γκρίζες ζώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα πρόβλημα....
      Θα "αλφαδιαστεί " και με το γκρίζο. (Συντόμως να εισαι βέβαιος).
      Καθόλου δεεεε χαλάει χατήρια άμα [την] πληρώνει άλλος.
      Αυτός μπορεί και κάνει περίφημες κωλοτούμπες και από την ύπτια ακόμα θέση. Όταν βρίσκεται δε στον αέρα -τζι, ξετζί- θα την κάνει μια χαρά χαρούλα.
      Δεν τον κρατάς με τίποτα τον Alexis...

      ΥΓ. Οι "έναντι" περίοικοι τί περίμενες να κάνουν;
      [Μεταξύ μας τωρα είδες εσύ κανέναν Ερντογάνη ή τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας με τζακετ εκστρατείας και "πουλάδες" στα στήθια αλα Τσίπρας -Καμένος να περιφέρονται σε στρατιωτικες μονάδες, αμπριά ασκήσεων ή επιβαίνοντες σε ελικόπτερα και αερόπλανα ως τάχα μου αξιόμαχοι -προς τηλεοπτικήν κατανάλωσιν υπό των σανοβόρων της ελληνικής πανίδος;- ].

      Διαγραφή